Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın Bapsı seçerken ilgi edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın peklik süresi ve klası belirlenmelidir.

Süflida en nitelikli ve hoş düşüncemlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın kapıları uluslararası akredite bünyelar aracılığıyla sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası özellikle tutulmak üzere tasarruf amacına ve kullanan isim adetsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birçok insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu düzenışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın bapları, yangın eminği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları karşı bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile alakadar pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın bapları olarak da bilindik ivedi çıkış baplarının ne malzemeden dokumalması gerektiği, kesinlikle konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine denli peklik seviyeleri kamu belli başlı standartlar gözetilerek konstrüksiyonlmalıdır.

Kanat sayısı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir gereç ile mimarilacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Yangın direnci: Ivedili çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın emin tahliyesini esenlamalıdır.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan izleme etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok şu denli insanın yaşama ve emtia kaybına da tarik hevesliabilir.

Temelı durumlarda ihtiyacınızı mukabillamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı yapılması gerekebilir. İşte hakeza durumlar cevaz özel tasavvur merdivenler kullanılabilir.

ölçünlü ve sertifikasyonlara makul olarak örgülmış yangın bapları kullanılan malzemeler ve mimarisı gereği genel anlamda curcunalı ve ısı yalıtımına münasip ya da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla yan yana istenmesi yerinde giyotin kullanılarak eşik bölümünde bile tam sızdırmazlık sağlanır.

Yangın Bapsı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı ölümlü yangın kapısı esenlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Icraatında kanatlardan biri durağan öbürü hareketlidir. Durağan kanada ast üst sürgü ve kayırıcı cenah uygulandığı kabilinden, dikey ürkü pas uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması sağlanarak elan bir tomar insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve asıl kapıların kenarı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği üzere, bir odanın kucakindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.

Report this wiki page